Gårdsförsäljning i Sonarps butik

Våren 2023 invigde vi vår gårdsbutik, öppen onsdag till söndag. Kom förbi för att prova de olika årgångarna och köp både björksoda samt andra produkter från gården Sonarp.

Helger som Kristi Himmelsfärdsdag och Midsommar kan vi ha avvikande öppettider och självbetjäning. En flaska provsmakning finns i kylskåpet, ni väljer både då och alla andra dagar om ni vill sitta ute och njuta av omgivningen eller inne i vår fina lokal.

Ängabackens Björksoda ligger knappt 10 minuters avstickare från E4, 25 km söder om Jönköping.

Välkomna att titta förbi!

Vanliga öppettider
Onsdag: 10:00-18:00
Torsdag: 10:00-18:00
Fredag: 10:00-18:00
Lördag: 10:00-15:00
Söndag: 12:00-15:00 

I butiken möter du ofta Martina Peterson, grundare av Ängabackens Björksoda och ledare av verksamheten med att producera drycken.

_1490272516709200855
Martina Peterson. Foto: Madeleine Ward
Foto: Madeleine Ward

HALO

Vi är väldigt stolta och glada över att nu också kunna erbjuda ett mycket begränsat antal av det exklusiva Björksodaglaset Halo, av NMASA Design.

I höstnumret av den internationella tidningen ICON Magazine @iconeye uppmärksammades Björksodan och glaset Halo på ett dubbeluppslag. Helt otroligt, vi fick nypa oss i armen!

Läs mer om glasen HALO 

IMG_3775
Foto: Madeleine Ward
IMG_3787
Foto: Madeleine Ward
IMG_3632
Foto: Madeleine Ward

Evenemang hos Ängabackens Björksoda

Vi kan ta emot upp till cirka 25 personer, anpassar upplevelsen efter naturens växlingar och tar emot bokningar året runt. välkomna att besöka oss med ditt företag, kompisgäng eller släkt. Vi erbjuder en unik upplevelse och möteskoncept med provsmakning av Björksoda samt lunch, middag eller fika enligt era önskemål!

Här på gården i norra Småland odlades förr potatis av tidigare generationer. Därför fanns det redan ett stort lagringsrum i ladugården. Detta utrymme hade inte använts på 30 år men kunde renoveras till att bli det som idag kallas tankrummet, för Ängabackens Björksoda.

Ängabacken är namnet på en vacker hagmark som ligger öster om ladugården. Här växer alla de björkar som tappas på våren.

På gården finns också fem höns och en tupp.

Jordkällaren, där Ängabackens Björksoda lagras på flaska blev anlagd under vårvintern 2019, och ligger intill ladugården.

Nedan, Ängabacken uppifrån, bild tagen med drönare av Mattias Bokinge.

Publicera på Facebook
Dela på Twitter
Dela med dina kontakter på Linkedin
Mejla till en vän
sv_SESvenska